Російські пранкери опублікували нібито запис розмови Полторака із фальшивим Порошенком. Аудіо

Пранкери заявили, що зателефонували Полтораку від імені Порошенка
Фото: Владимир Кузнецов - пранкер Vovan / Facebook

2 вересня на каналі YouTube російського пранкера Вована (Володимир Кузнєцов) опубліковано нібито запис їхнього дзвінка від імені президента України Петра Порошенка міністру оборони України Степанові Полтораку. Пранкери нарізали фрази з голосом президента України і вставляли їх після реплік нібито Полторака.

Прес-служба Міноборони України повідомила, що в ніч на 2 вересня російські пранкери зателефонували Полтораку з провокаційними запитаннями. "Сьогодні опівночі російські пранкери зробили спробу спровокувати міністра оборони України висловитися щодо останніх подій у зоні проведення операції Об'єднаних сил. Під час розмови були сфабриковані голоси відомих людей", – ідеться у повідомленні.

У прес-службі зазначили, що метою пранкерів було "перекласти відповідальність за останні події в Донецьку" на українських військових. "Їх спроба була одразу ж викрита, і вони зрозумілою для них мовою були відправлені у відповідному напрямі. Провокація не вдалася", – зазначили в Міноборони.

Російський пранкер Олексій Столяров (Лексус) стверджує, що міністр оборони України зрозумів, що вів розмову не з президентом,  нібито тільки після її завершення.