Російський коментатор Уткін про карантин у РФ: Державо, ти мені нащо ось зараз, у цей момент?

Уткін: тобто я за свій рахунок, власне, сиджу вдома, сам себе замкнув, за квартиру плачу всі податки – це що? Те, заради чого я віддавав податки кожен місяць років 30?
Фото: Ілля Собінов / Facebook

Російський спортивний коментатор Василь Уткін розкритикував сучасну ситуацію у РФ в умовах карантину на тлі пандемії коронавірусу, а саме дії держави, і нагадав, що протягом 30 років платить податки.

Російський футбольний коментатор і блогер Василь Уткін в ефірі програми "Паноптикум" на телеканалі "Дождь" розповів про своє ставлення до карантину, введеного в Росії через епідемію коронавірусу.

За словами журналіста, в цій ситуації він міг самостійно ізолюватися вдома, а держава при цьому не діє.

"Запитання тільки одне: державо, ти мені нащо ось зараз, у цей момент? Я би в принципі сам удома відсидівся, напевно. Я відсиджувався і в інших ситуаціях. Але я, зрештою, багато років, уже десятиліть, усе скидаю і скидаю тобі частку від своїх заробітків, якусь частину грошей ти у мене забираєш сама, і я ніколи їх не побачу. Я маю на увазі так званий Пенсійний фонд. І ніхто ніколи їх не побачить, це абсолютно очевидно. Це все заради чого? Щоб зараз потерли ріпу, нагадали мені про якихось кипчаків, і на цьому ми розійшлися, чи що? Тобто я своїм коштом, власне, сиджу вдома, сам себе замкнув, за квартиру плачу всі податки і таке інше. Це що? Те, заради чого я віддавав податки щомісяця протягом років 30, чи що? Якось я дуже розчарований усіма цими обставинами. Мені така держава не потрібна. Ні до чого", – заявив Уткін.

Станом на 11 квітня, в Росії коронавірусом заразилося 13 584 людини, 106 померли, 1045 одужали. Про це повідомляє сайт Стопкоронавирус.рф.

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 виник у грудні 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

Станом на ранок 12 квітня коронавірусною інфекцією у світі заразилося 1 777 666 осіб. Кількість жертв COVID-19 сягнула 108 867, вилікувалося 404 372 людини.