Російський музикант Родіон Газманов здобув медаль за виступ у Сирії

Газманов: 23 лютого до Сирії ми з усією моєю командою літали не за цим
Фото: rodder13 / Instagram

Після того, як російський музикант Родіон Газманов здобув медаль учасника військової операції в Сирії за виступ там перед російськими військовими, він подякував усім, хто захищає росіян "на рубежах нашої батьківщини і за її межами".

Російський музикант і телеведучий Родіон Газманов здобув медаль учасника військової операції у Сирії. Про це він написав на своїй сторінці в Instagram.

"Для мене величезна честь бути удостоєним цієї нагороди, медалі учасника військової операції в Сирії, хоча 23 лютого в Сирію ми з усією моєю командою літали не за цим. Спасибі всім причетним, але найголовніше – спасибі всім, хто захищає нас на рубежах нашої батьківщини і за її межами", – написав Газманов.

Він оприлюднив фото з медаллю. Водночас у Twitter користувача "Сибиряк" є фото посвідчення до медалі. У ньому зазначено, що медаль було вручено відповідно до наказу міністерства оборони РФ від 2 квітня 2018 року.

У коментарях під публікацією Газманова підписники розкритикували нагороду для музиканта. "За Люсі почали давати ордени", "Герой на прізвисько Люсі", "Відколи це пір у нас військові медалі за співи роздають?" – написали вони.

Війна в Сирії триває із 2011 року. У бойових діях беруть участь урядові війська, опозиціонери, радикальні ісламісти, курди і бойовики "Ісламської держави". До конфлікту в різний час приєдналися збройні сили США, Росії, Туреччини та Ірану. Також до складу коаліції, очолюваної США, входять Франція, Канада, Великобританія, Ізраїль, Саудівська Аравія, Марокко, Бахрейн, ОАЕ, Йорданія та інші.