Російський паблік повідомив, що в телефоні обвинуваченого у вбивстві Нємцова зберігалося селфі Дурицької, адвокат цю інформацію спростувала

Дурицька була поруч із Нємцовим у момент його вбивства
Фото: Илья Яшин / Twitter

Російський паблік Mash повідомив, що в телефоні одного з обвинувачених у вбивстві російського опозиціонера Бориса Нємцова Темірлана Ескерханова знайшли селфі дівчини, схожої на українську модель Анну Дурицьку, яка супроводжувала політика в ніч убивства. Адвокат Ескерханова Анна Бюрчиєва заявила, що її підзахисний не був знайомий із Дурицькою.

Російський паблік Mash на своєму Telegram-каналі повідомив, що в телефоні одного з обвинувачених у вбивстві російського опозиціонера Бориса Нємцова Темірлана Ескерханова знайшли селфі дівчини, схожої на українську модель Анну Дурицьку, яка супроводжувала політика в ніч убивства.

Знімок, про який іде мова, був зроблений у 2014 році.

Адвокат Ескерханова Анна Бюрчиєва в коментарі радіостанції Business FM спростувала інформацію про те, що на фото могла бути Дурицька. Вона зазначила, що не бачила цього фото, проте підкреслила, що в такому разі прокуратура давно б оприлюднила цей факт. Бюрчиєва стверджує, що її підзахисний не знав ні Нємцова, ні Дурицької.

Друг загиблого опозиціонера Ілля Яшин також заявив, що на фото не Дурицька. "Це сто відсотків не вона. Вона віддалено схожа зачіскою, але це сто відсотків не вона", – повідомив він радіостанції.

Фото: Mash / Telegram

Російського опозиціонера Нємцова застрелили біля Кремля пізно ввечері 27 лютого 2015 року.

За обвинуваченням у його вбивстві заарештовано п'ятьох уродженців Чечні. Слідство вважає, що в Нємцова стріляв колишній боєць чеченського батальйону міністерства внутрішніх справ РФ "Север" Заур Дадаєв. Замовником і організатором злочину названо іншого бійця батальйону "Север" – Руслана Мухудінова, якого в листопаді 2015 року суд заочно заарештував.

Присяжні у своєму вердикті визнали всіх підсудних винними за всіма пунктами і постановили, що ніхто з них не заслуговує на поблажливість. Усі підсудні заявили про свою невинуватість і повідомили, що обмовили себе на перших допитах. Обвинувачення просить для Ескерханова 19 років в'язниці.