Російського опозиціонера Яшина затримали на виході зі спецприймальника після четвертого арешту

Яшин перебуває під арештом із 29 липня
Фото: ЕРА

Глава московського муніципального округу Красносельський, опозиціонер Ілля Яшин повідомив, що його знову затримали за нібито організацію незаконного мітингу в центрі Москви 3 серпня. У цей час політик був у спецприймальнику.

28 серпня главу московського муніципального округу Красносельський, опозиціонера Іллю Яшина заарештували на виході зі спецприймальника Москви, де він відбував четвертий поспіль адміністративний арешт. Про це він сам повідомив у Twitter.

Яшин опублікував відео, на якому поліцейський говорить, що політика затримали "за заклики 3 серпня до непогоджених мітингів".

Пізніше політик повідомив, що його доправили у відділ поліції Тверського району Москви.

"Ознайомили з матеріалами справи нарешті. Ч. 2 ст. 20.2: організація "незаконного мітингу" 3 серпня в центрі Москви. Причому організував я його, за версією МВС, просто зі спецприймальника. Завтра приблизно об 11.00 суд (Тверський районний суд міста Москви)", – розповів Яшин.

Перший раз суд заарештував Яшина 29 липня. Політика затримали 27 липня, напередодні несанкціонованого мітингу проти недопуску опозиційних кандидатів до участі на виборах у Мосміськдуму, за два дні суд ухвалив рішення про арешт на 10 діб. Як повідомляє "Медуза", після цього політика ще тричі заарештовували нібито за організацію несанкціонованих акцій протесту в Москві.

У липні Мосміськвиборчком визнав недійсними необхідні для реєстрації кандидатом у депутати підписи виборців. Виборчком "відбракував" підписи 18 опозиціонерів, зокрема соратників Олексія Навального. У відповідь на це рішення в Москві почалися акції протесту.

27 липня відбувалася не санкціонована владою акція на підтримку кандидатів, яких не допустили до виборів у Мосміськдуму, правоохоронці затримали тоді більш ніж 1000 осіб.

3 серпня проводили нову демонстрацію протесту, під час якої, за даними ЗМІ, було затримано 1001 і постраждало 13 осіб.

10 серпня прибічники опозиції зібралися в російській столиці на дозволену владою акцію, за даними "Белого счетчика", у ній узяло участь 48,8 тис. осіб, що є найбільшим показником для протестної маніфестації у РФ із 2011 року.

Мітинги й пікети за чесні вибори в Москві та Санкт-Петербурзі 17 серпня відбулися без затримань, писала "Медуза".