Ростовський депутат повідомив, що одного із захоплених бойовиками ІДІЛ росіян стратили

За даними ростовського депутата, Заболотнього (праворуч) убили бойовики ІДІЛ
Фото: SITE Intel Group / Twitter

Депутат міської думи Ростова-на-Дону Анатолій Котляров із посиланням на власні джерела повідомив про загибель у Сирії росіянина Романа Заболотнього.

У Сирії стратили росіянина Романа Заболотнього, який потрапив у полон до терористів "Ісламської держави". Про це в ефірі "Дождя" повідомив депутат міської думи Ростова-на-Дону Анатолій Котляров із посиланням на власні джерела.

Офіційного підтвердження цієї інформації немає, однак Котляров запевняє, що дізнався про це з надійних перевірених джерел.

"Хотілося б, щоб вони помилялися, але поки підтверджуються найгірші побоювання щодо його долі. Це джерело з добровольчого руху, безпосередньо пов'язане із В'юном (прізвисько Романа Заболотнього."ГОРДОН"). Рух займається моніторингом інформації щодо всіх добровольців із Росії на території Сирії і Донбасу. Про другу людину у мене інформації немає, вона не з Ростовської області", – розповів депутат.

Котляров додав, що інформація про переговори з бойовиками ІДІЛ стосовно долі полонених росіян є закритою і розкривати її в ефірі він не буде.

28 вересня в ІДІЛ заявили, що взяли в полон двох російських військових. 3 жовтня джихадисти оприлюднили відео, на якому двоє чоловіків, що назвалися Романом Заболотнім і Григорієм Цуркану, зі слідами побоїв на обличчях розповідають про свій полон.

У міноборони РФ спростували інформацію про полон своїх військових бойовиками ІДІЛ.

3 жовтня російська незалежна розслідувальна група Conflict Intelligence Team повідомила, що Заболотнього і Цуркану, яких захопили джихадисти в Сирії, рекрутувала приватна військова компанія "Вагнер".

За словами брата Григорія Романа, до відрядження в Сирію той двічі приїжджав на Донбас, щоб воювати на боці проросійських бойовиків.