Британська розвідка побоюється терактів "у стилі Шрі-Ланки" на курортах Азії та Африки – ЗМІ

Ісламська держава втратила територію, яку захопила на Близькому Сході
Фото: ЕРА

Терористи "Ісламської держави" можуть із високою часткою імовірності організувати напади на туристів в Індії, на Мальдівах, у Кенії та Танзанії, вважають джерела The Telegraph у розвідці.

Терористи "Ісламської держави" можуть повторити напади, схожі на ті, що сталися 21 квітня на Шрі-Ланці, на курортах інших країн світу. Про це 27 квітня повідомило з посиланням на дані розвідки британське видання The Telegraph.

Співрозмовники видання зазначають, що терористи більше не обмежені створенням своєї держави, яку було розгромлено міжнародною спільнотою в Сирії та Іраку, і можуть перейти на планування атак.

У розвідці припускають, що наступними цілями терористів можуть стати курорти в Індії, на Мальдівах, у Кенії і Танзанії.

21 квітня на Шрі-Ланці майже водночас сталися вибухи в католицьких церквах міст Коччікаде, Негомбо і Баттікалоа, а також у трьох готелях столиці країни Коломбо: Shangri La, Cinnamon Grand і Kingsbury. Пізніше пролунали сьомий вибух у місті Дехівала-Маунт-Лавінія та восьмий – у передмісті столиці, місті Дематагода.

Відповідальність за теракти взяли на себе бойовики ІДІЛ. За попередньою версією слідства, серія терактів на Шрі-Ланці сталася у відповідь на напади на мечеті у новозеландському Крайстчерчі.

За уточненими даними влади, жертвами стало 253 людини, серед яких виявилися громадяни Бангладеш, Китаю, Індії, Данії, Японії, Нідерландів, Португалії, Саудівської Аравії, Іспанії, Швейцарії, Туреччини, Великобританії та США.