ЗМІ оприлюднили запис з імовірним смертником, який улаштував теракт в одній із церков на Шрі-Ланці. Відео

За плечима у ймовірного смертника був великий рюкзак
Скріншот: BBC News – Русская служба / YouTube
Місцеві ЗМІ Шрі-Ланки показали ймовірного смертника, який улаштував теракт в одній із католицьких церков у Негомбо. Відео було знято з камери відеоспостереження, його оприлюднило видання Siyatha News на своєму YouTube-каналі. На записі видно, що чоловік із рюкзаком за плечима йде до церкви святого Себастьяна. Він заходить у приміщення, де відбувається служба – видно, що зал церкви повністю зайнятий людьми. На цьому запис закінчується. У церкві Негомбо стався один із найсмертоносніших вибухів – загинуло понад 50 осіб.

21 квітня в Шрі-Ланці майже одночасно сталися вибухи в католицьких церквах міст Коччікаде, Негомбо і Баттікалоа, а також у трьох готелях столиці країни Коломбо: Shangri La, Cinnamon Grand і Kingsbury. Пізніше пролунали сьомий вибух у місті Дехівала-Маунт-Лавінія та восьмий – у передмісті столиці, місті Дематагода. 22 квітня в Шрі-Ланці прогримів ще один вибух біля церкви, де напередодні стався теракт. Під час рейду сил безпеки в столиці Шрі-Ланки було вбито трьох поліцейських.

Відповідальність за теракти взяли на себе бойовики ІДІЛ. За попередньою версією слідства, серія терактів у Шрі-Ланці сталася у відповідь на напади на мечеті в новозеландському Крайстчерчі.