SITE Intelligence Group: Бойовики ІДІЛ узяли на себе відповідальність за теракти на Шрі-Ланці

Унаслідок вибухів на Шрі-Ланці загинуло понад 300 осіб
Фото: ЕРА

"Ісламська держава" взяла на себе відповідальність за вибухи на Великдень у Шрі-Ланці, повідомили активісти організації SITE Intelligence Group.

Терористична організація "Ісламська держава" взяла на себе відповідальність за серію терактів на Шрі-Ланці, унаслідок яких загинуло понад 300 осіб , повідомили активісти організації SITE Intelligence Group, яка займається відстеженням діяльності бойовиків.

"Через інформаційне агентство Amaq ІДІЛ узяв на себе відповідальність за вибухи на Великдень на Шрі-Ланці", – інформує SITE Intelligence Group.

21 квітня на Шрі-Ланці майже одночасно сталися вибухи в католицьких церквах міст Коччікаде, Негомбо і Баттікалоа, а також у трьох готелях столиці країни Коломбо: Shangri La, Cinnamon Grand і Kingsbury. Пізніше пролунав сьомий вибух у місті Дехівала-Маунт-Лавінія та восьмий – у передмісті столиці, місті Дематагода. 22 квітня на Шрі-Ланці прогримів ще один вибух біля церкви, де напередодні стався теракт.

Як заявив 22 квітня CNN представник поліції Шрі-Ланки Руван Гунасекара, за підозрою у причетності до терактів заарештували 24 людей. Під час рейду сил безпеки у столиці Шрі-Ланки 21 квітня було вбито трьох поліцейських.

Кількість загиблих унаслідокі вибухів на Шрі-Ланці сягнула 310.