За підозрою у причетності до терактів на Шрі-Ланці заарештували 24 людей

Вибухи в церквах скоїли, імовірно, терористи-смертники
Фото: ЕРА

Заарештовані за підозрою у скоєнні терактів у готелях і католицьких церквах Шрі-Ланки є членами мусульманської громади країни.

За підозрою у причетності до терактів на Шрі-Ланці було заарештовано 24 осіб. Про це з посиланням на представника місцевої поліції повідомляє телеканал CNN.

Міністр житлового будівництва й культури Шрі-Ланки Саджит Премадаса заявив, що вибухи в церквах скоїли, імовірно, терористи-смертники.

За даними видання Hindustan Times, усі заарештовані – члени мусульманської громади країни.

Премадаса назвав недільні теракти "абсолютно новим типом тероризму" й нагадав, що це перший випадок після десятиліття відносного спокою.

Громадянська війна на Шрі-Ланці між сепаратистами "Тигри звільнення Таміл-Ілама" й урядом закінчилася у 2009 році, вона забрала приблизно 80 тис. життів.

21 квітня на Шрі-Ланці майже одночасно сталися вибухи в католицьких церквах міст Коччікаде, Негомбо і Баттікалоа, а також у трьох готелях столиці країни Коломбо: Shangri La, Cinnamon Grand і Kingsbury. Пізніше пролунав сьомий вибух у місті Дехівала-Маунт-Лавінія та восьмий – у передмісті столиці, місті Дематагода.

За останніми даними, загиблих було щонайменше 290, приблизно 500 поранених. За даними ЗМІ, серед убитих є американські, британські й голландські громадяни.