Санкції зменшили ВВП Росії на 6% – дослідження

ВВП Росії зараз на 10% менший, ніж прогнозували п'ять років тому
Фото: ЕРА

Окрім санкцій, на економіку Росії негативно впливають падіння цін на нафту, політика таргетування інфляції і спад інтересу інвесторів до ринків, ідеться в дослідженні, опублікованому Bloomberg.

За останні чотири роки санкції США і Євросоюзу, ймовірно, зменшили російську економіку на 6% і найближчим часом продовжать чинити на неї тиск. Про це йдеться в дослідженні, результати якого опублікував Bloomberg.

З урахуванням усіх негативних факторів ВВП Росії зараз на 10% нижчий, ніж прогнозували п'ять років тому. Крім санкцій, негативними чинниками назвали падіння цін на нафту, політику таргетування інфляції, а також загальний спад інтересу інвесторів до ринків.

Після анексії Криму та агресії на Донбасі США, ЄС і низка країн ввели санкції проти Росії. Санкційні пакети неодноразово продовжували і розширювали.

27 серпня 2018 року США ввели заборону на постачання в Росію чутливих технологій за використання хімічної зброї – нервово-паралітичного агента "Новачок" – під час замаху на колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його доньку Юлію у Великобританії.

6 листопада Держдеп США повідомив Конгресу, що Росія не виконала умов, що дають змогу не вводити новий пакет санкцій через отруєння Скрипаля. У зв'язку з цим почалися консультації з Конгресом щодо нових обмежувальних заходів проти РФ.