Шендерович: Добре було б, якби людство знайшло проміжок між лівим ідіотизмом і правим свинством

Шендерович: Що далі маятник ішов ліворуч, то потім він далі полетить праворуч. Це просто фізика
Фото: Фелікс Розенштейн / Gordonua.com

Людству треба шукати золоту середину, намагаючись триматися якомога далі від "правих" і "лівих" крайнощів, уважає російський письменник Віктор Шендерович.

Обрання президентом США Дональда Трампа є реакцією американського суспільства на "ліву" політику його попередників. Таку думку висловив російський письменник Віктор Шендерович в ефірі каналу RTVI.

"Добре було б, якби людство знайшло проміжок між лівим ідіотизмом і правим свинством. Цей проміжок є, він називається "здоровий глузд"... Коли вибір між ультраправими, які тяжіють до свинства і нехтування прав людини, до хамства, приниженого становища жінок, національних меншин, релігійних... Але з іншого боку  лівий ідіотизм, який ми спостерігаємо по всьому світу. Абсолютно отруєний лівизною світ", – вважає він.

Шендерович зазначив, що людство існує між дуже небезпечними правим і лівим полюсами.

"Що далі маятник ішов ліворуч, то потім він далі полетить праворуч. Це просто фізика. Треба шукати золоту середину... Якнайдалі від крайнощів партійних, це треба намацувати", – наголосив письменник.

На його думку, дотримання політкоректності спричиняє зростання напруги у суспільстві, що призводить до расизму.

"Треба бити по руках расистів і немилосердно бити по руках спекулянтів на політкоректності, виводити їх на чисту воду. Нагадувати, що те, що ти чорний, блакитний, синій, який завгодно,  це не підстава для хамства, для того, щоб ти вже залазив у чужі права, щоб ти не починав домінувати і диктувати свої умови суспільству... Між ними є величезна територія здорового глузду, зрозуміла кожній нормальній людині", – підсумував Шендерович.

Вибори президента США відбулися 8 листопада 2016 року. Дональд Трамп переміг на них кандидата від Демократичної партії США Гілларі Клінтон.