Шведська принцеса Софія влаштувалася на роботу в госпіталь, де лікують хворих на COVID-19

Представниця королівської сім'ї працює медсестрою
Фото: ЕРА

Лікарня Софіяхеммет у Стокгольмі займається наданням невідкладної медичної допомоги хворим на коронавірусну інфекцію, шведська принцеса Софія пройшла курси, щоб влаштуватися туди на роботу.

У Швеції невістка короля Карла XVI Густава, який зараз править, принцеса Софія почала працювати в госпіталі, де лікують хворих на COVID-19. Про це повідомило видання People 16 квітня.

Після завершення інтенсивної програми навчання Софія влаштувалася в лікарню Софіяхеммет, де є почесною головою.

Представниця королівської сім'ї працює медсестрою. У лікарні пояснили, що Софія та її колеги-добровольці працюватимуть не безпосередньо з пацієнтами, а будуть займатися дезінфекцією обладнання, прибиранням і справами на кухні.

Лікарня Софіяхеммет була перевантаженою через кількість хворих на COVID-19, це зумовило запуск програми екстреної підготовки медпрацівників. Зараз приблизно 80 осіб закінчує курс, який пройшла принцеса Софія, щоб почати роботу в лікарні.

Приватній лікарні Софіяхеммет із кінця XIX століття надає підтримку королівська сім'я. На початку 2016 року принцесу Софію оголосили почесною президенткою лікарні.

Спалах COVID-19 виник у грудні 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

Коронавірусною інфекцією в усьому світі заразилося вже 2 261 631 людина. Про це свідчать дані Університету Джонса Гопкінса. Померло від COVID-19 154 789 осіб, одужало 577 060.

У Швеції коронавірусом заразилося вже 13 822 особи, померло 1511.