Сирійська обсерваторія з прав людини повідомила про вибухи в околицях аеропорту Дамаска

За даними спостерігачів, у районі аеропорту Дамаска падали ракети, випущені сирійськими системами ППО
Фото: ЕРА

За даними Сирійської обсерваторії з прав людини, вибухи біля міжнародного аеропорту Дамаска спричинило падіння ракет, випущених системами ППО Сирії.

На околицях Дамаска ввечері 9 грудня було чутно вибухи, повідомляє Сирійська обсерваторія з прав людини.

За даними спостерігачів, вибухи спричинило падіння поблизу міжнародного аеропорту Дамаска ракет, випущених сирійськими системами ППО. Водночас невідомо, по яких цілях вели вогонь сили сирійської протиповітряної оборони.

Як пише The Jerusalem Post, у ніч на неділю сирійські державні ЗМІ повідомили, що сирійські системи ППО "перехопили повітряні об'єкти противника". Однак протягом години повідомлення про обстріл видалили, а місцеві жителі заявили, що тривога була хибною.

За даними газети, цілями атаки сирійців могли бути іранські вантажні літаки, які приземлилися в аеропорту раніше.

24 вересня 2018 року міністерство оборони Росії повідомило про готовність перекинути ЗРК С-300 в Сирію, за тиждень після катастрофи російського літака-розвідника Іл-20. Його було збито сирійською системою ППО 17 вересня. Міноборони РФ звинувачує у трагедії Ізраїль, чиї літаки в той момент завдавали ударів по іранських військових об'єктах на території Сирії.

В Армії оборони Ізраїлю заявили, що аварія російського Іл-20 сталася через "обширний і безладний" вогонь сирійської системи ППО.

24 вересня радник президента США з національної безпеки Джон Болтон сказав, що Росії варто переглянути рішення про надання Сирії зенітного комплексу С-300, яке може призвести до "істотної ескалації" в регіоні.

28 вересня міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров офіційно повідомив про початок перекидання ЗРК у Сирію.

2 жовтня міністр оборони РФ Сергій Шойгу заявив, що Росія завершила доправлення в Сирію зенітно-ракетних комплексів С-300.