Слава Рабінович: Збитковою виявилася майже третина російських компаній – я дуже вибачаюся, це не бетонна стіна?

Слава Рабінович: Путін і його ОЗУ збанкрутять усю Росію
Фото: Dmitry Raimov / Facebook

Російський фінансист і блогер Слава Рабінович зазначив, що навіть за даними офіційної статистики економіка РФ перебуває у важкій кризі.

Правління президента РФ Володимира Путіна призведе країну до банкрутства. Таку думку висловив російський фінансист і блогер Слава Рабінович на своїй сторінці у Facebook.

"Фінансові результати будівельної галузі протягом першого півріччя 2017 року впали на 63,3% – вибачте, це не бетонна стіна? Збитковою виявилася майже третина російських компаній – я дуже вибачаюся, це не бетонна стіна? Результат компаній, які займаються обробними виробництвами, знизився на 15,6% – а це що? В організаціях роздрібної та оптової торгівлі фінансові результати обвалилися на 30% – круто? Сільське господарство, а разом із ним і лісове господарство, полювання, рибальство та рибництво – сальдований результат компаній за цими галузями знизився на 13,9% – міць, встали з колін?" – написав він.

Фінансист підкреслив, що такі дані містяться в офіційному звіті Федеральної служби державної статистики.

"Путін і його ОЗУ збанкрутять усю Росію", – підсумував він.

Згідно з даними Росстату, опублікованими 25 серпня 2017 року, 31,6% російських компаній завершило перше півріччя зі збитками.

У I півріччі 2017 року, за оперативними даними, сальдований фінансовий результат (прибуток мінус збиток) організацій (без суб'єктів малого підприємництва, банків, страхових організацій та бюджетних установ) у чинних цінах становив +4965,9 млрд руб. (приблизно $84 млрд). Водночас 32,1 тис. організацій отримало прибуток, а 14,8 тис. – збиток.

Згідно з даними Росстату, у I півріччі 2016 року сальдований фінансовий результат (за порівнюваним колом організацій) становив +5571,6 млрд руб. (приблизно $94 млрд).