Собчак: Нас змушують шукати ворогів у Америці, в Україні, серед нас самих

Собчак: Жодної єдності у нас немає
Фото: Ксения Собчак / Facebook

Народна єдність у Росії, так і не народившись, обернулася "пануванням жорстокості, брехні і лицемірства", уважає російська журналістка Ксенія Собчак.

Народна єдність у Росії, про яку говорить влада, є блефом. Про це у Facebook написала журналістка Ксенія Собчак, яка заявила про участь у президентських виборах у РФ.

"Так сталося, що цей день придуманий саме тими людьми і саме у той час, коли народна єдність – просто блеф. У той час, коли одних людей нацьковують на інших, коли сильні принижують слабших, коли держава дискримінує людину за статтю, національністю, сексуальною орієнтацією, здоров'ям, матеріальними статками. Народна єдність, так і не народившись, обернулася пануванням жорстокості, брехні і лицемірства", – написала вона.

Журналістка критикує позицію, що "нас оточують вороги, і ми маємо об'єднатися у боротьбі проти них".

"Нас змушують шукати ворогів в Америці, в Україні, серед нас самих. Вороги – скрізь. Сьогодні людину оголосить ворогом федеральний канал, а завтра її можуть убити на мосту, за два кроки від пам'ятника Мініну і Пожарському, кому формально присвячено цей день. Так сталося з Борисом Нємцовим. Анною Політковською. Багатьма іншими, які боролися за російську націю. За її єдність", – зазначила вона.

Собчак уважає, що у День народної єдності у Росії святкувати нічого.

"Жодної єдності у нас немає. Ми не віримо один одному і одне в одного. Ми більше не довіряємо владі, яка об'єдналася, щоб принижувати і обкрадати, брехати самим і змушувати брехати нас", – написала вона.

Вона заявила про свою впевненість у тому, що Росію вдасться змінити.

18 жовтня Собчак заявила про намір брати участь у виборах президента РФ і оприлюднила свій перший агітаційний ролик. Вибори президента Росії відбудуться 18 березня 2018 року.