SpaceX збирається відправити туристів у космос у 2021 році

SpaceX готується відправити в політ космічних туристів у 2021 році
Фото: EPA

Планують, що космічна місія триватиме до п'яти днів і може розпочатися наприкінці 2021 року.

Компанія космічного туризму Space Adventures уклала угоду зі SpaceX про політ чотирьох туристів у космос кораблем Crew Dragon. Про це 18 лютого повідомляють на сайті Space Adventures.

Як ідеться в повідомленні, у космос відправлять чотирьох людей, які поб'ють світовий рекорд із висоти космічного польоту туристами.

"Ця історична місія прокладе шлях до того, щоб зробити космічні польоти можливими для всіх людей, які мріють про них, і ми раді працювати з командою Space Adventures у цій місії", – сказала президентка і головна операційна директорка SpaceX Гвінн Шотвелл.

У коментарі Space.com представники Space Adventures розповіли, що місія триватиме до п'яти днів і може розпочатися вже наприкінці 2021 року. Уточнюють, що в межах запуску космічних туристів Crew Dragon не буде здійснювати стикування з міжнародною космічною станцією.

На сьогодні Space Adventures організувала вісім орбітальних польотів на міжнародну космічну станцію для семи клієнтів: американського мультимільйонера Денніса Тіто у 2001 році, південноафриканського підприємця Марка Шаттлворта у 2002 році, американських підприємців Грега Олсена у 2005 році й Ануше Ансарі у 2006-му, співзасновника Microsoft Чарльза Симоні (двічі) у 2007-му і 2009 роках, розробника комп'ютерних ігор Річарда Герріота у 2008 році й засновника Cirque du Soleil Гі Лаліберте у 2009 році.