Спецпотяг Кім Чен Ина прибув на курорт у східній частині КНДР – моніторинг

Кім Чен Ин використовує для поїздок броньований поїзд
Фото: ЕРА

За даними аналітиків проєкту 38 North, 250-метровий спецпотяг, яким користується лідер Північної Кореї Кім Чен Ин, зараз стоїть на платформі неподалік від курорту Вонсан. Це робить вагомими чутки про те, що глава держави проходить лікування або відновлення, зазначають у проєкті.

Спеціальний броньований поїзд, який використовує лідер Північної Кореї Кім Чен Ин, не пізніше ніж 21 квітня прибув на станцію в районі курорту Вонсан, це робить вагомими повідомлення, що глава керівної партії КНДР проходить курс лікування або реабілітації, йдеться у даних моніторингу проєкту 38 North.

Аналітики вивчили супутникові знімки місцевості і дійшли висновку, що 15 квітня потяга на станції не було. Проте на фотографіях 21-го та 23 квітня 250-метровий поїзд добре проглядається, навіть будучи частково прихованим навісом платформи.

На знімку 23 квітня видно, що локомотив переміщено, що може свідчити про підготовку до від'їзду потяга.

У комплекс Вонсан на сході КНДР входять дев'ять великих пансіонатів і база відпочинку. Також там є захищений порт, тир і критий док, в якому, можливо, стоїть яхта Кім Чен Ина. Поруч із залізничною станцією розташована невелика злітно-посадкова смуга, яку спочатку використовували для легких літаків, але перебудували у другій половині 2019 року на майданчик для верхової їзди.

Кім Чен Ин помер чи все-таки живий? Що відомо про "смерть" лідера Північної Кореї. Головне

Кілька таблоїдів (зокрема, американський The New York Post, а також британська The Daily Mail, Express) із посиланням на публікації в китайській соціальній мережі Weibo написали, що 36-річний Кім Чен Ин помер у ніч на 25 квітня – нібито від ускладнень після операції на серці. Інші ЗМІ писали, що глава КНДР перебуває в комі.

Південнокорейське видання Daily NK повідомляло, що Кім Чен Ин 12 квітня переніс операцію на серці і відновлюється на віллі за межами Пхеньяна. 20 квітня CNN повідомив, що життя верховного керівника КНДР "у серйозній небезпеці".

Президент Корейської асоціації дружби Алехандро Као де Бенос 25 квітня написав у Twitter, що інформація про хворобу Кім Чен Ина, яку поширюють західні таблоїди, не відповідає дійсності.

У преси викликало запитання те, що Кім Чен Ин уперше за час правління не був на святкуваннях із нагоди дня народження діда, засновника північнокорейської держави Кім Ір Сена. Востаннє він з'являвся на публіці 11 квітня.