США офіційно визнали катастрофу свого літака в Афганістані

У соцмережах з'явилися зображення літака, що впав
Скріншот: Asim Sameem / Twitter

Немає ознак того, що військовий літак Bombardier E-11A було збито ворожим вогнем, заявили в американському контингенті в Афганістані.

Американський військовий літак дійсно розбився в Афганістані. Про це 27 січня заявив у Twitter офіційний представник американського контингенту в Афганістані (USFOR) Сонні Леджетт.

"Американський літак Bombardier E-11A розбився сьогодні у провінції Газні, Афганістан. Поки причину аварії розслідують, проте немає жодних ознак того, що аварія була спричинена ворожим вогнем", – написав він.

У USFOR також закликали не вірити заявам руху "Талібан" про те, що у країні міг упасти ще один літак.

Уранці 27 січня ЗМІ повідомили, що на сході Афганістану розбився пасажирський літак, у якому могло перебувати від 83 до 110 осіб. Він нібито прямував з афганського Герата у столицю Індії Делі. В авіакомпанії Ariana Afghan Airlines спростували інформацію про втрату свого літака.

Удень у соцмережах з'явилося відео з місця падіння повітряного судна, стверджували, що розбився борт ВПС США. Рух "Талібан", який контролює район падіння повітряного судна, узяв на себе відповідальність за катастрофу.

Джерело телеканала Fox News повідомило, що на борту Bombardier E-11A, який упав, перебувало "до п'яти осіб".