Стоун про кадри авіаудару з інтерв'ю з Путіним: Він узяв телефон і показав нам це. Навіщо йому брехати?

Стоун: РФ розбомбила к бісу Сирію, вони знищили фінансові можливості імперії ІДІЛ
Фото: EPA

Повідомлення про те, що на відеозаписі, який в інтерв'ю Оліверу Стоуну демонстрував президент РФ Володимир Путін, показано удар американського вертольота "Апач" по позиціях талібів, а не атаку російської авіації, режисер уважає "дрібницею".

Суть епізоду з демонстрацією авіаудару з фільму про президента Росії Володимира Путіна не в тому, де було знято роботу авіації, а в тому, що Росія досягла великих успіхів у боротьбі з ІДІЛ у Сирії. Про це на прес-конференції у норвезькому місті Тронхейм сказав автор фільму, американський кінорежисер Олівер Стоун.

Трансляцію брифінгу опублікувало на YouTube відеоагентство російського телеканала Russia Today.

Журналіст попросив Стоуна прокоментувати повідомлення блогерів, які викрили Путіна на демонстрації підробленого відео. У серіалі Стоуна "Путін" російський президент показав інтерв'юеру запис на смартфоні, на якому нібито знято удар російської авіації по терористах у Сирії. Проте в оригіналі – це удар з американського вертольота "Апач" по талібах в Афганістані, здійснений у 2009 році.

"Він дістав телефон і показав нам це. Ми це зняли. Він сказав, що це. Навіщо йому брехати? Росія досягла успіхів, завдаючи втрат ІДІЛ. Вони розбомбили к бісу Сирію, вони знищили фінансові можливості імперії ІДІЛ, зокрема, можливість гнати нафту в Туреччину. Мені здається, ось у чому суть. А ви питаєте про якусь дрібницю", – сказав Стоун.

У Кремлі заперечують, що Путін видав відеозапис ударів авіації США за дії російських льотчиків у Сирії.

Прем'єра першої з чотирьох серій фільму Стоуна про Путіна відбулася 12 червня на телеканалі Showtime. Сцена, у якій Стоуну демонструють відеозапис, міститься у третій серії фільму "Путін". Її покажуть на "Первом канале" РФ 21 червня.