Суд стягнув із Навального та ще двох фігурантів справи "Кировлеса" 2,1 млн руб.

Навальний має намір оскаржити рішення суду щодо "Кировлеса"
Фото: EPA

У позовній заяві "Кировлес" просив стягнути з російського опозиціонера Олексія Навального, бізнесменів В'ячеслава Опалєва і Петра Офіцерова 16,1 млн руб. як відшкодування матеріальних збитків.

Нікулінський суд Москви стягнув понад 2,164 млн руб. (951,3 тис. грн) із російського опозиціонера Олексія Навального, підприємців Петра Офіцерова і В'ячеслава Опалєва у справі "Кировлеса". Про це повідомляє "Интерфакс".

У позовній заяві "Кировлес" просив стягнути з Навального, Опалєва й Офіцерова 16,1 млн руб. (7 млн грн) як відшкодування матеріальних збитків.

Позивач, а також відповідачі Опалєв і Офіцеров на засіданні не були присутні.

Після засідання представник Навального Вадим Кобзєв заявив, що політик має намір оскаржити рішення суду.

Улітку 2013 року Ленінський народний суд Кірова визнав Навального і бізнесмена Петра Офіцерова винними в розкраданні в особливо великому розмірі в компанії "Кировлес" і засудив до тюремного ув'язнення на п'ять і чотири роки відповідно, а також до штрафу в розмірі 500 тис. руб. Через три місяці на апеляції в обласному суді реальний термін ув'язнення було замінено меншим і умовним.

У лютому 2016 року, розглянувши скаргу Навального й Офіцерова на вирок у справі "Кировлеса", Європейський суд із прав людини визнав, що право позивачів на справедливий судовий розгляд було порушено.

16 листопада 2016 року Верховний суд РФ скасував вирок у цій справі.

8 лютого 2017 року Ленінський районний суд міста Кірова засудив Навального до п'яти років умовно і штрафу в розмірі 500 тис. руб., а другого підсудного – Петра Офіцерова – до чотирьох років умовно і штрафу в розмірі 500 тис. руб. під час повторного розгляду цієї ж справи.

3 травня суду Кіровської області залишив вирок без змін.