Суд зобов'язав Білий дім повернути акредитацію журналісту CNN, який конфліктував із Трампом

Акоста зможе бути присутнім на заходах у Білому домі
Фото: ЕРА

Окружний суддя Тімоті Келлі відхилив аргумент федерального уряду США, що телеканал CNN може скерувати в Білий дім іншого репортера замість Джима Акости, позбавленого акредитації після суперечки з президентом Дональдом Трампом.

16 листопада суддя федерального окружного суду США у Вашингтоні Тімоті Келлі зобов'язав Білий дім повернути акредитацію репортеру телеканала CNN Джиму Акості. Про це повідомляє Associated Press.

Суддя відхилив аргумент федерального уряду про те, що CNN може скерувати в Білий дім іншого репортера.

Журналіст зможе бути присутнім на заходах у Білому домі до ухвалення остаточного рішення за позовом телеканала CNN до адміністрації президента Сполучених Штатів Дональда Трампа.

У Білому домі заявили, що "тимчасово відновлять" акредитацію Акости.

7 листопада на прес-конференції Акоста посперечався з президентом США Дональдом Трампом. Президент назвав співробітників телеканала "ворогами народу", а Акосту – "жахливою людиною". Після цього журналіста позбавили акредитації в Білому домі. Телеканал пов'язав це з незручними запитаннями, які журналіст ставив американському лідеру.

13 листопада CNN подав позов у зв'язку з інцидентом. Відповідачами є прес-секретар Трампа Сара Сандерс, глава служби персоналу Білого дому Джон Келлі, його заступник Білл Шайн і співробітник служби охорони.

Сандерс звинуватила Акосту в "неналежній поведінці" щодо інтерна Білого дому, яка підносить мікрофони учасникам брифінгу.

14 листопада в мін'юсті США заявили, що позбавлення Акости акредитації в Білому домі не є порушенням свободи слова.