The Rolling Stones пригрозили Трампу судом за використання їхніх пісень у президентській кампанії

Музиканти The Rolling Stones не підтримують Трампа
Фото: ЕРА

Представники музикантів групи The Rolling Stones та організація із захисту прав виконавців BMI надіслали передвиборчому штабу президента США Дональда Трампа чергове попередження про неприпустимість використання пісень The Rolling Stones на мітингах Трампа, тому що попередні проігнорували.

Британська рок-група The Rolling Stones пригрозила президенту США Дональду Трампу судом у разі, якщо він не припинить використовувати її пісні у своїй передвиборчій кампанії. Про це повідомляє видання Rolling Stones із посиланням на заяву групи.

У ній ідеться, що представники музикантів та організація із захисту прав виконавців BMI надіслали штабу Трампа чергове попередження про неприпустимість використання пісень The Rolling Stones, тому що попередні проігнорували.

"BMI повідомив кампанію Трампа від імені The Rolling Stones, що несанкціоноване використання їхніх пісень буде порушенням ліцензійної угоди", – ідеться в заяві.

Передвиборчий штаб Трампа володіє спеціальною політичною ліцензією на публічне відтворення понад 15 мільйонів музичних композицій, однак обмеження можуть накласти, якщо автор пісні або власник прав заперечує проти її використання, зазначили у BMI.

Штаб Трампа використав пісню You Can’t Always Get What You Want ("Не завжди можна одержати те, що ти хочеш") на мітингу в Оклахомі 20 червня. Цю саму пісню команда президента використовувала в його кампанії 2016 року. Тоді музиканти The Rolling Stones заявили, що не підтримують Трампа.

Це не перший випадок, коли відомі музиканти намагаються заборонити президентові США використання їхніх пісень. Репер Фарелл Вільямс і сім'я покійного музиканта Прінса просили Трампа не використовувати їхню музику для супроводу політичних заходів. Співак Стів Тайлер із групи Aerosmith також скаржився, коли президент виконав хіт групи Living On The Edge. Британці Елтон Джон та Оззі Осборн також заборонили Трампу використовувати свої пісні.

У 2019 році Twitter видалив ролик Трампа через несанкціоноване використання музики з фільму про Бетмена.