Тіло журналіста Хашоггі знищили в кислоті – ЗМІ

Офіційних заяв про виявлення тіла Хашоггі поки немає
Фото: ЕРА

За даними видання Hürriyet Daily News, тіло саудівського журналіста Джамала Хашоггі було знищено в кислоті на території консульства Саудівської Аравії або в сусідній резиденції генконсула країни.

Тіло відомого саудівського опозиційного журналіста Джамала Хашоггі, якого вбили в консульстві Саудівської Аравії у Стамбулі (Туреччина), було знищено в кислоті. Про це повідомляє турецьке видання Hürriyet Daily News із посиланням на коментар турецького чиновника.

"Турецький чиновник повідомив Washington Post, що тіло вбитого журналіста Джамала Хашоггі було знищено в кислоті на території консульства Саудівської Аравії або в сусідній резиденції генерального консула Саудівської Аравії", – повідомляє видання.

Hürriyet Daily News зазначає, що офіційних заяв про виявлення тіла вбитого журналіста поки немає.

31 жовтня Генеральна прокуратура Стамбула, яка розслідує справу про вбивство журналіста, заявила, що Хашоггі став жертвою спланованого вбивства, його задушили відразу після того, як він зайшов у будівлю Генерального консульства Саудівської Аравії у Стамбулі. Відповідно до заяви прокуратури, після вбивства тіло журналіста було розчленовано і знищено. Водночас немає даних про те, чи були в убивць Хашоггі поплічники в Туреччині.

Хашоггі зник 2 жовтня після того, як прийшов у Генконсульство Саудівської Аравії у Стамбулі для отримання документів про розлучення. У консульстві спочатку заявили, що Хашоггі пробув там недовго, після чого покинув дипустанову.

16-го і 17 жовтня турецькі правоохоронці провели обшук у консульстві. Повідомляли, що під час слідчих дій виявили "певні докази", які свідчать, що там загинув Хашоггі.

20 жовтня прокурор Саудівської Аравії заявив, що журналіста Хашогга було вбито внаслідок бійки з людьми, яких він зустрів у консульстві. У справі про вбивство в Саудівській Аравії затримано 18 осіб.

Туреччина 27 жовтня висунула вимогу видати підозрюваних, але Ер-Ріяд у вимозі відмовив.

Міністр закордонних справ Саудівської Аравії Адель аль-Джубейр заявив 21 жовтня, що агенти спецслужб "вийшли за межі своїх повноважень", скоївши вбивство журналіста і спробувавши це приховати.