Трамп доручив посилити перевірки мігрантів після теракту у Нью-Йорку

Унаслідок нападу у Нью-Йорку загинуло восьмеро осіб, 11 – дістало травми
Фото: EPA

Глава Білого дому Дональд Трамп, коментуючи теракт у Мангеттені, заявив, що не можна допустити активізації діяльності "Ісламської держави" у США.

Президент США Дональд Трамп доручив посилити перевірки іммігрантів на кордоні після теракту у Нью-Йорку. Про це 1 листопада він повідомив у Twitter.

"Щойно доручив міністерству внутрішньої безпеки активізувати нашу програму екстремальних перевірок. Бути політкоректним добре, але не в цьому питанні", – зазначив глава Білого дому.

До цього Трамп писав, що не можна допускати атаки терористів ІДІЛ у країні після "перемоги над ними на Близькому Сході".

У січні Трамп підписав указ, який уводив "екстремально жорсткі заходи перевірки" мігрантів. Низка американських федеральних судів заблокувала ініціативу.

31 жовтня фургон врізався у велосипедистів і пішоходів на Мангеттені. Загинуло восьмеро осіб, 11 – дістало травми.

За даними ЗМІ, наїзд на людей скоїв 29-річний уродженець Узбекистану Сайфулло Саїпов. Правоохоронці поранили і затримали зловмисника. У нього із собою були пейнтбольна рушниця та пейнтбольний пістолет.

На місці злочину нападник залишив записку про відданість "Ісламській державі".

Це найбільший терористичний напад у Нью-Йорку з 11 вересня 2001 року, коли під час падіння веж-близнюків Усесвітнього торгового центру загинула 2751 людина.