Трамп назвав "ганьбою" інформацію про фінансування штабом Клінтон розслідування про його зв'язки з РФ

Трамп заявив, що досьє на нього абсолютно фейкове
Фото: EPA

Президент США Дональд Трамп заявив, що досьє про його зв'язки із РФ, яке, за даними ЗМІ, фінансував штаб екс-кандидата у президенти США Гілларі Клінтон, є "повністю фейковим і має вигляд роману".

Президент США Дональд Трамп в інтерв'ю каналу Fox News назвав "ганьбою" інформацію про фінансування штабом колишнього кандидата в президенти США Гілларі Клінтон і Національним комітетом Демократичної партії США розслідування компанії Fusion GPS про його зв'язки з Росією.

За його словами, досьє є "повністю фейковим і має вигляд роману". Президент США назвав його "ганьбою".

Він також був здивований сумою $9 млн, яку нібито витратили демократи на розслідування.

25 жовтня видання The Washington Post повідомило, що штаб колишнього кандидата в президенти США Гілларі Клінтон та Національний комітет Демократичної партії фінансували розслідування компанії Fusion GPS про зв'язки колишнього кандидата від Республіканської партії, нинішнього президента США Дональда Трампа з Росією.

10 січня BuzzFeed опублікував доповідь про "компромат" на Трампа. У ньому наведено конкретні, непідтверджені і неперевірені повідомлення про контакти помічників Трампа з російськими оперативниками, а також інформацію про "статеві акти", зафіксовані росіянами. Припускають, що доповідь підготував Стіл.

Сам Трамп назвав доповідь фейком і "тотальним політичним полюванням на відьом", а видання BuzzFeed – "купою сміття".

Прес-секретар Кремля Дмитро Пєсков заявив, що інформація про збір Росією компромату на Трампа – "абсолютна вигадка".