Трамп оголосив про введення мит на китайські товари вартістю $200 млрд

Якщо Пекін вживе відповідних заходів, Вашингтон додатково запровадить мита на товари вартістю $267 млрд
Фото: EPA

Нові мита на імпортовані у США китайські товари набудуть чинності 24 вересня, повідомив глава Білого дому Дональд Трамп.

США вводять ввізні мита на китайські товари вартістю $200 млрд, ідеться в заяві президента США Дональда Трампа, опублікованій на сайті Білого дому.

Вони набудуть чинності 24 вересня. До кінця року ставка мита буде 10%, а з 1 січня 2019 року – 25%. Трамп додав, що якщо Пекін вживе відповідних заходів, Вашингтон додатково запровадить мита на товари вартістю $267 млрд.

Глава Білого дому зауважив, що Китай "займається численними недобросовісними практиками", які становлять серйозну загрозу для процвітання економіки США.

У проекті рішення про введення мит на продукцію з Китаю на суму $200 млрд, опублікованому 10 липня, було зазначено, що вони торкнуться приблизно 6 тис. назв товарів. Серед них: морепродукти, фрукти, овочі, зерно, тютюн, охоронні сигналізації та автомобільні запчастини.

15 червня Трамп оголосив про введення для Китаю митного збору в розмірі 25% на товари вартістю $50 млрд. 6 липня нові мита набули чинності. Китай установив відповідні тарифи на ввезення американських товарів обсягом $50 млрд.

23 серпня набули чинності нові 25-відсоткові тарифи на імпорт американських товарів у Китай та китайських – у США. Вони торкнулися продукції на $16 млрд.