Трамп попередив Пхеньян про "дуже сумний день" у разі початку Вашингтоном воєнних дій

Трамп не відкинув воєнних дій проти КНДР
Фото: ЕРА

Президент США Дональд Трамп заявив, що північнокорейський лідер Кім Чен Ин "погано поводиться і повинен зупинитися".

Президент США Дональд Трамп заявив на прес-конференції 7 вересня, що волів би не вдаватися до воєнних дій проти Північної Кореї для протидії ядерній та ракетній загрозі. Про це повідомляє Reuters.

Американський лідер зазначив: якщо він усе-таки почне воєнні дії, це буде "дуже сумний день" для керівництва КНДР.

За словами Трампа, північнокорейський лідер Кім Чен Ин "погано поводиться і повинен зупинитися". Однак глава Білого дому наголосив, що воєнний варіант не є неминучим.

Президент США додав, що волів би не йти "воєнним шляхом".

У липні Північна Корея провела кілька запусків балістичних ракет.

5 серпня члени Ради Безпеки ООН схвалили резолюцію, що передбачає введення додаткових санкцій проти КНДР. За підрахунками американської сторони, яка запропонувала резолюцію, повне дотримання обмежень дасть змогу на $1 млрд скоротити щорічні валютні доходи Пхеньяна, які зараз становлять приблизно $3 млрд.

Північнокорейський лідер Кім Чен Ин неодноразово заявляв, що країна нарощуватиме ударний ядерний потенціал для атак на американські цілі.

29 серпня північнокорейська балістична ракета "Хвасон-12" пролетіла над Японією і впала в Тихому океані. Лідер КНДР Кім Чен Ин назвав це "першим кроком у воєнній операції в Тихому океані".

Увечері 29 серпня Рада Безпеки ООН на екстреному засіданні закликала КНДР "негайно припинити ракетні запуски". Прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе заявив, що дії КНДР – "безпрецедентна загроза для нації".

Президент США Дональд Трамп, коментуючи запуск, зазначив, що світ дістав "останнє повідомлення КНДР", і воно було "чітким і зрозумілим". Він додав, що після цього Вашингтон розглядає "всі варіанти" дій стосовно Північної Кореї.

4 вересня державне агентство КНДР ЦТАК повідомило, що у країні розробили водневу бомбу. Уночі в Північній Кореї стався землетрус. Пізніше у КНДР повідомили про успішне випробування водневої бомби. Це шосте ядерне випробування, проведене Північною Кореєю із 2006 року.