Трамп поскаржився на "колосальні тарифи" Франції та Канади для товарів зі США

Трамп має намір обговорити мита із членами "Великої сімки"
Фото: ЕРА

Канада "вбиває" сільське господарство США 300-відсотковим митом на молочні продукти американських фермерів, зазначив президент США Дональд Трамп.

Канада і Франція стягують зі Сполучених Штатів "колосальні тарифи". Про це президент США Дональд Трамп заявив у Twitter 7 червня.

"Будь ласка, скажіть прем'єр-міністрові [Канади Джастіну] Трюдо і президентові [Франції Еммануелю] Макрону, що вони стягують зі США колосальні тарифи і створюють негрошові бар'єри. Сальдо торгового балансу ЄС зі США становить $151 млрд, а Канада затримує наших фермерів", – написав він.

Трамп зазначив, що має намір зустрітися із Трюдо і Макроном завтра, 8 червня.

За півтори години американський президент дописав, що Канада "вбиває" сільське господарство США 300-відсотковим митом на молочні продукти, які виробляють фермери.

8–9 червня глави держав і урядів "Великої сімки" (Канади, Франції, Німеччини, Італії, Японії, Великобританії та США) зустрінуться у місті Ла-Мальбе у квебекському регіоні Шарлевуа.

1 червня набуло чинності рішення про введення мит США, Євросоюзу, Канади та Мексики. У зв'язку з цим Канада та ЄС звернулися до Світової організації торгівлі.

3 червня Трюдо заявив, що Канада введе мита на американські товари.

За даними джерел CNN, Трамп різко відреагував на критику Макрона, коли лідери обговорювали телефоном нові американські мита на сталь і алюміній. Один зі співрозмовників назвав розмову "просто жахливою".