Трамп презентував законопроект, що реформує лотерею Green Card

Окрім Трампа, у підготовці законопроекту брали участь сенатори-республіканці Девід Пердью і Том Коттон (ліворуч)
Фото: ЕРА

Презентований президентом США Дональдом Трампом законопроект пропонує замість лотереї Green Card запровадити систему, у межах якої більше шансів отримати посвідку на проживання будуть мати мігранти, які розмовляють англійською мовою, можуть фінансово забезпечити себе і свою сім'ю й володіють навичками, необхідними для зростання американської економіки.

Президент США Дональд Трамп у Білому домі презентував законопроект, який передбачає відмову від лотереї Green Card. Про це йдеться в повідомленні прес-служби адміністрації президента.

Законопроект під назвою RAISE пропонує запровадження нових обмежень і умов для видавання посвідки на проживання у США. Трамп назвав його "однією з найбільших реформ імміграційної системи протягом півстоліття".

Окрім американського президента в підготовці законопроекту брали участь сенатори-республіканці Девід Пердью і Том Коттон.

Трамп нагадав, що в межах лотереї Green Card до США приїжджала велика кількість людей із низькою кваліфікацією, які в підсумку отримували у країні низькі зарплати. Така політика чинила серйозний тиск на американських робітників і платників податків, уважає американський президент.

RAISE покликаний замінити колишній порядок і запровадити нову систему, ґрунтовану на балах. Тепер більше шансів отримати посвідку на проживання будуть мати мігранти, які розмовляють англійською мовою, можуть фінансово забезпечити себе і свою сім'ю, а також мають навички, які будуть сприяти розвитку американської економіки.

За словами Трампа, такі зміни спрямовані на захист американців, які стануть отримувати більшу зарплату задяки скороченню потоку низькокваліфікованої робочої сили.

Green Card – один зі способів іммігрувати до США, який був доступний майже всім. Інтернет-лотерею проводить уряд країни щороку.

За даними видання Medianaglobus, у 2016 році участь у лотереї взяло понад 11 млн осіб з усього світу, кількість володарів Green Card становить трохи більше ніж 90 тис осіб.