Трамп про зустріч із Путіним: Він буде завжди виступати в інтересах Росії, а я – в інтересах США

Трамп підкреслив, що зустріч із Путіним на саміті G20 була продуктивною
Фото: ЕРА

Президент США Дональд Трамп заявив, що зміг "порозумітися" з російським президентом Володимиром Путіним, однак їхніми основними розбіжностями завжди будуть залишатися інтереси власних держав.

Президент США Дональд Трамп в інтерв'ю телеканалу CBN заявив, що його розбіжності з російським президентом Володимиром Путіним полягають у тому, що він працює в інтересах Америки, а той "бореться" за Росію. 

"Путін хоче найкращого для Росії, а я виступаю в інтересах США. У такому питанні, як війна в Сирії, ми можемо зустрітися й домовитися про перемир'я, і є ще багато питань, де ми можемо порозумітися. Але Путін буде завжди виступати в інтересах Росії, а Трамп – в інтересах США", – заявив американський президент.

Водночас він підкреслив, що зустріч із Путіним на саміті G20 була продуктивною.

"Я думаю, ми добре порозумілися, і це добре, це непогано. Хтось скаже: "Їм не слід було розумітися". Але хто ці люди? Ми – величезна потужна ядерна держава, і Росія також. Немає сенсу не мати якихось відносин", – переконаний Трамп.

7 липня 2017 року Трамп і Путін зустрілися вперше, це сталося на полях саміту G20 у Гамбурзі. Переговори тривали 2 години 20 хвилин замість запланованих 35 хвилин.

Держсекретар США Рекс Тіллерсон сказав, що між президентами була "позитивна хімія".

Трамп потім повідомив, що під час зустрічі з Путіним "сильно натиснув" на нього, кажучи про можливе втручання Росії в американські вибори.