Трамп розповів, що на неформальній зустрічі з Путіним обговорював заборону на всиновлення російських дітей американцями

Путін і Трамп провели першу зустріч 7 липня
Фото: EPA

Президент США Дональд Трамп повідомив, що розмова із президентом РФ Володимиром Путіним під час вечері на саміті G20 у Гамбурзі тривала приблизно 15 хвилин і більшу частину часу лідери "просто жартували".

Президент США Дональд Трамп стверджує, що "поговорив про різні речі" із президентом РФ Володимиром Путіним під час неформальної зустрічі на саміті G20 у Гамбурзі. Про це він розповів у інтерв'ю The New York Times.

За словами Трампа, бесіда тривала приблизно 15 хвилин і більшу частину часу лідери "просто жартували".

Глава Білого дому додав, що обговорив із Путіним заборону на всиновлення російських дітей американцями. Трамп наголосив, що в той момент не знав про зустріч свого сина з російським адвокатом Наталією Весельницькою влітку 2016 року, на якій обговорювали цю тему. Він назвав цікавим такий збіг.

Трамп пояснив, що під час вечері на саміті його дружина сиділа поруч із російським президентом на іншому кінці столу і він підійшов, "аби привітатися з Меланією, а заразом привітався і з Путіним".

7 липня Трамп і Путін уперше зустрілися на полях саміту в Гамбурзі. Офіційні переговори тривали 2 години 20 хвилин замість запланованих 35 хвилин. Держсекретар США Рекс Тіллерсон сказав, що між президентами була "позитивна хімія".

18 липня агентство Reuters, посилаючись на представника Білого дому, повідомило, що крім офіційної зустрічі Трамп і Путін провели ще одну неофіційну.

Прес-секретар Білого дому Шон Спайсер пояснив, що Трамп і Путін ще раз поговорили під час вечері, яка відбулася вже після їхніх офіційних переговорів, повідомляє The Hill.

Як розповіло джерело газети The Washington Post, приблизно в середині застілля Трамп піднявся зі свого місця і зайняв вільне місце поруч із Путіним. Розмова президентів, за даними видання, тривала приблизно годину, крім президентів на ньому був присутній тільки перекладач Путіна.

У 2013 році в Росії набув чинності так званий закон Діми Яковлєва, який забороняє всиновлення російських дітей американцями. Закон дістав ім'я загиблого дворічного російського хлопчика, якого прийомний батько-американець замкнув на спеці в автомобілі.

"Закон Діми Яковлєва" і став відповіддю Росії на "акт Магнітського", який ухвалили у США в грудні 2012 року, і ввів візові санкції щодо росіян, причетних, на думку американської сторони, до порушень прав людини.