Трамп закликав до загального ядерного роззброєння

Трамп: Ми хочемо позбутися ядерної зброї, ми всі повинні
Фото: ЕРА

Президент США Дональд Трамп висловив бажання відмовитися від ядерної зброї та закликав усі ядерні держави вчинити так само.

Президент США Дональд Трамп в телефонному інтерв'ю телеканалу Fox News заявив, що Сполучені Штати хочуть позбутися ядерної зброї.

Він висловив думку, що в цьому питанні його повинні підтримати всі країни, які мають таку зброю, насамперед Росія і Китай.

Він нагадав про зустріч президента РФ Володимира Путіна з північнокорейським лідером Кім Чен Ином і слова російського президента про те, що той готовий допомагати КНДР у питанні комунікації зі США.

"Ми хочемо позбутися ядерної зброї, ми всі повинні. Росія повинна позбутися її, Китай повинен позбутися її", – підкреслив американський президент.

Телеканал CNN із посиланням на джерела повідомляє, що Трамп доручив своїй адміністрації готувати ядерну угоду з РФ і Китаєм. Зараз Білий дім веде міжвідомчі переговори з цього питання.

Трамп у своєму зверненні до нації в січні 2019 року натякав на намір укласти таку угоду, нагадує телеканал.

Наразі ядерною зброєю володіють США, Росія, Великобританія, Франція, Китай, Індія, Пакистан, КНДР і, імовірно, Ізраїль. Ядерна зброя США також є на території кількох країн – членів НАТО.

Багато країн світу мало ядерні програми, відмовившись від них згодом, або працюють над ними зараз. Про точну кількість зброї у світі не відомо.