Трамп вимагає від The New York Times розкрити джерела статті про ймовірні кібератаки на електромережі Росії

Трамп: Історія про ескалацію атак США на російську енергосистему – це фейкові новини
Фото: ЕРА

За словами президента США Дональда Трампа, він сумнівається в існуванні джерел The New York Times, які повідомили газеті про ймовірні кібератаки США на електромережі РФ.

Президент США Дональд Трамп написав 18 червня у Twitter, що вимагає від газети The New York Times розкрити джерела публікації про ймовірні кібератаки на електромережі Росії.

"Історія про ескалацію атак США на російську енергосистему – це фейкові новини, і провальна The New York Times про це знає. Вони мають негайно розкрити свої джерела, якщо вони взагалі є, і я думаю, що вони фальшивка. New York Times має бути повністю підзвітною", – заявив Трамп.

У публікації The New York Times від 15 червня йшлося з посиланням на джерела, що США мають намір розмістити шкідливе програмне забезпечення в російських електромережах. Джерела розповіли, що з 2012 року США проводять розвідувальні дії в управлінні енергосистемою Росії, однак тепер американська стратегія стала наступальнішою. За даними The New York Times, стратегія США є попередженням РФ, водночас Штати готові, зокрема, до кібератак у разі конфлікту між Москвою і Вашингтоном.

16 червня Трамп назвав публікацію The New York Times "віртуальним актом зради". Газета відповіла, що звинувачувати пресу у зраді – небезпечно.