"Третя операція впродовж п'яти років". Експрезидент Словаччини Кіска оголосив про те, що йде з політики за станом здоров'я

Кіска лягає на операцію
Фото: ЕРА

Колишній президент Словаччини Андрей Кіска хворіє на аритмію. Він повідомив, що в серпні складе із себе повноваження глави партії "За людей" і піде на спочинок.

57-річний Андрей Кіска, президент Словаччини у 2014–2019 роках, 28 червня написав у Facebook, що йде з політики.

За його словами, це пов'язано зі станом здоров'я: 29 червня йому зроблять операцію на серці.

"Я плачу данину своєму організму за сотні тисяч кілометрів, які проїхав машиною по всій Словаччині протягом останнього часу. Менше ніж за рік це друга операція, яку мені доведеться пережити, і третя впродовж п'яти років. Моє здоров'я не дає змоги залишатися активним у політиці. Минулого року опероване серце часто сильно билося без причини, я міг заспокоїти серцебиття тільки ліками. Аритмію іноді не вдається усунути навіть оперативним втручанням", – розповів Кіска.

Він повідомив членам своєї партії "За людей", що не висуватиме свою кандидатуру на вибори глави політсили, заплановані на 8 серпня.

2014 року Кіска став президентом Словаччини як незалежний кандидат, він переміг тодішнього прем'єр-міністра Роберта Фіцо. 2019-го Кіска відмовився балотуватися на другий строк, зосередившись на партійному будівництві. Його партія "За людей" на своїх перших виборах у парламент 2020 року подолала п'ятивідсотковий бар'єр і стала частиною урядової коаліції.