Трюдо сформував новий уряд Канади

Новий уряд Трюдо складається із 36 міністрів
Фото: pm.gc.ca

У новому уряді свої пости зберегло 11 міністрів. Семеро людей стали міністрами вперше. Інші чиновники залишилися в уряді, але перейшли на інші посади.

Прем'єр-міністр Джастін Трюдо відрекомендував новий уряд Канади. Про це повідомляють на сайті прем'єра.

Усього в Кабмін увійшло 36 міністрів, крісла розділили гендерно порівну – 18 чоловіків та 18 жінок. Міністри склали присягу на вірність країні й королеві Великобританії Єлизаветі II, яка є главою Канади.

Свої посади в новому Кабміні зберегли 11 міністрів з попереднього уряду Трюдо: національної оборони – Харджит Сінгх Саджан, юстиції (і за сумісництвом генеральний прокурор) – Девід Ламетті, фінансів – Вільям Морно і транспорту – Марк Гарно.

Семеро людей стали міністрами вперше. Серед них Стівен Гільбо – міністр із питань канадської спадщини та мультикультуралізму й Аніта Ананад – глава міністерства державних послуг, закупівель та забезпечення доступності.

Інші посадовці залишилися в уряді, але перейшли на інші посади, зокрема радників прем'єр-міністра. Серед них і колишня глава МЗС Канади Христя Фріланд, призначена віцепрем'єр-міністром і міністром міжурядових справ.

МЗС Канади очолив Жан-Філіп Шампань, який у попередньому уряді обіймав пост міністра інфраструктури і спільнот.

11 вересня 2019 року Трюдо ініціював проведення чергових парламентських виборів 21 жовтня. На них перемогла Ліберальна партія нинішнього прем'єра.