Трюдо заявив, що про безвіз для українців поки не йдеться

Канада намагається інакше підтримувати друзів в Україні
Фото: ЕРА

Канада має детальну систему з чіткими показниками, яких слід досягти для початку розгляду питання про безвіз, заявив прем'єр-міністр держави Джастін Трюдо.

Говорити про безвізовий режим між Україною і Канадою ще рано. Про це заявив прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо, пише "Укрінформ".

"Ми із нетерпінням очікуємо, аби в майбутньому мати конструктивну розмову про безвізовий режим із Україною, але наразі про це не йдеться", – підкреслив Трюдо.

За його словами, це питання часто виникає між представниками двох країн.

"Під час моїх розмов із президентом Порошенком (президентом України Петром Порошенком. – "ГОРДОН"), під час спілкування між нашими урядовцями це питання порушується досить регулярно. Ми маємо надійну та детальну систему із чіткими показниками, яких слід досягти для початку розгляду питання про безвіз", – уточнив Трюдо.

Він додав, що Канада намагається інакше підтримувати "друзів в Україні" у складний для неї час.

"Ми співпрацюємо над укріпленням інституцій, формуванням громадянського суспільства, реформою судової та правоохоронної систем, а також боротьбою із корупцією", – розповів глава канадського уряду.

17 травня 2017 року у Страсбурзі в будівлі Європейського парламенту було підписано рішення про надання Україні безвізового режиму з країнами Європейського союзу. Безвіз набув чинності опівночі 11 червня.