ЦВК Білорусі перевірила підписи кандидатів у президенти. Один з опонентів Лукашенка вибув із перегонів

Колишній білоруський дипломат Валерій Цепкало вибув із президентських перегонів, оскільки Центрвиборчком Білорусі визнав дійсними лише 75 тис. зі 160 тис. підписів на його підтримку. Для реєстрації кандидатом необхідно не менше ніж 100 тис. підписів.

Як повідомляє білоруський портал TUT.BY, боротьбу за президентську посаду продовжать шестеро кандидатів.

Зокрема, це один із головних суперників чинного президента Олександра Лукашенка банкір Віктор Бабарико (ЦВК визнала дійсними 165 744 підписи на його підтримку), у Лукашенка – 1 939 572 підписи, колишня депутатка парламенту Ганна Канопацька (146 588), голова партії "Грамада" Сергій Черечень (143 109), співголова громадського об'єднання "Говори правду" Андрій Дмитрієв (106 841) і Світлана Тихановська, дружина опозиційного блогера Сергія Тихановського (104 757).

Президентські вибори в Білорусі мають відбутися 9 серпня цього року. Одного з головних суперників Лукашенка – банкіра Віктора Бабарика – взяли під варту 18 червня, за добу до закінчення строку, який відводять для збору підписів за кандидата. Білоруські правоохоронці обвинуватили його у фінансових злочинах.