Туск: Підтримка України – в інтересах Європи

Туск звернувся до європейців із закликом не допустити розколу в ЄС
Фото: ЕРА

За словами колишнього президента Європейської ради Дональда Туска, європейська безпека важливіша за короткострокові інтереси ЄС у Росії.

Підтримка України – в інтересах Європи, заявив колишній президент Європейської ради Дональд Туск 1 грудня під час вручення йому премії імені Маріон Денгофф, повідомляє "Німецька хвиля".

Туск звернувся до європейців із закликом не допустити розколу в ЄС. За його словами, країни Європи мають підтримувати трансатлантичні відносини незалежно від того, хто наразі є президентом США.

Він зазначив, що "підтримка України – у власних інтересах Європи", а європейська безпека важливіша за короткострокові інтереси ЄС у Росії.

Засновану 2002 року премію імені графині Маріон Денгофф вручають за внесок у примирення між народами.

Туск вступив на пост президента Євросоюзу 1 грудня 2014 року. У 2017 році його переобрали на другий строк, який закінчився 1 грудня 2019 року. 20 листопада 2019 року його було обрано головою Європейської народної партії. На конгресі 20 листопада його кандидатуру підтримало 93% делегатів.

27 листопада Туск офіційно передав повноваження президента Європейської ради колишньому прем'єр-міністру Бельгії Шарлю Мішелю.