У Чехії підтвердили перші три випадки зараження коронавірусом

У Чехії зареєстровано перші випадки зараження коронавірусом
Фото: EPA

Усі заражені коронавірусною інфекцією приїхали до Чехії з Італії, повідомив міністр охорони здоров'я Чехії Адам Войтех.

У Чехії підтверджено три випадки інфікування коронавірусом SARS-CoV-2. Як повідомляє CTK, про це 1 березня заявив міністр охорони здоров'я Чехії Адам Войтех.

До цього моменту в Чехії не було підтверджених випадків коронавірусної інфекції.

За даними міністерства, заражені громадяни Чехії 1952-го та 1976 року народження, а також американська студентка 1999 року народження. Усі троє недавно прибули з Італії, яка стала епіцентром спалаху коронавірусної інфекції в Європі.

На коронавірусну інфекцію також перевіряють подругу американки з Еквадору: у неї є симптоми ГРВІ, але попередній тест не виявив коронавірусу. Остаточні результати аналізів громадянки Еквадору з'являться в понеділок.

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 почався в грудні 2019 року з китайського Уханя. Станом на початок доби 1 березня в Китаї від коронавірусної інфекції померло 2870 осіб, зареєстровано 79 824 випадки захворювання, 2623 пацієнти вилікувались. За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, за межами Китаю зареєстрували 6009 випадків захворювання в 53 країнах. 86 осіб померли.

В Італії, що стала епіцентром спалаху захворювання в Європі, інфіковано 1128 осіб, із них 29 померло. Переважна більшість померлих – люди похилого віку.