У "ДНР" і "ЛНР" до листопада не буде офіційних кураторів від адміністрації Путіна – ЗМІ

Володимир Путін 2 жовтня підписав указ про реформування управління президента РФ, яке займалося, зокрема, Донбасом

Фото: ЕРА

За даними "Новой газеты", управління президента РФ, яке, зокрема, займалося Донбасом, проходить процес реорганізації, тому до листопада в "кураторів Донбасу за лінією адміністрації президента" немає офіційного статусу.

У незаконних збройних формувань "ДНР" і "ЛНР" не буде кураторів за лінією адміністрації президента Росії Володимира Путіна до листопада, у них зараз немає офіційного статусу, повідомила 8 жовтня російська "Новая газета".

Путін 2 жовтня підписав указ про перетворення управління президента РФ із соціально-економічної співпраці з державами – учасниками СНД, Абхазією і Південною Осетією на управління президента РФ із прикордонного співробітництва. Начальником реорганізованого управління було призначено Олега Говоруна, який протягом місяця має сформувати штатний розклад.

Усіх працівників управління, яке також займалося Донбасом, вивели за штат, тому так звані куратори Донбасу за лінією адміністрації президента не мають офіційного статусу, ідеться в повідомленні.

Видання пише, що Донбас готується до "виборів" глав обох республік: у "ЛНР" визначилися з кандидатами, а в "ДНР" приїжджають нові "куратори", і "практично кожен прикривається віртуальним мандатом від адміністрації президента РФ".

Понад місяць тому в Донецьку з'явилися "куратори" з позивними Чайка і Патріот, а тиждень тому приїхало ще двоє – вони теж позиціонують себе як "політтехнологи адміністрації": Денис Лотов і якась Софія (прізвища не вказують).

У статті зазначають, що після загибелі ватажка бойовиків "ДНР" Олександра Захарченка в Донецьку "триває переділ сфер упливу і процес політичного бродіння".

За даними видання, приблизно півтора тижні тому в Ростові-на-Дону (Росія) відбулася "сходка кримінальних авторитетів та "злодіїв у законі", на якій обговорювали сфери впливу у "ДНР". Зокрема, ішлося про виділення так званих квот, переділ та передання майна, контрабанду тютюну із заводу "Хамадей".

Збройний конфлікт на сході України почався у квітні 2014 року. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей.

7 вересня "народні ради" терористичних організацій "ЛНР" і "ДНР" проголосували за проведення виборів 11 листопада 2018 року

У заяві Європейської зовнішньополітичної служби, опублікованій 8 вересня, ішлося, що оголошення "виборів" у "ЛНР" і "ДНР" суперечить Мінським угодам.