У Грузії затримали українку із 10 дітьми. Її підозрюють у торгівлі неповнолітніми

Щодо громадянки України у Грузії відкрили кримінальну справу

Фото: ЕРА

Українка з неповнолітніми, яким, згідно з документами, вона є матір'ю, планувала в'їхати в Абхазію. Четверо із 10 її дітей народилися 2017 року, через що у грузинських правоохоронців виникли "обґрунтовані підозри" в тому, що жінка займається торгівлею людьми.

У Грузії за обвинуваченням у торгівлі людьми затримали українку, яка супроводжувала 10 дітей. Про це 26 квітня повідомила прес-служба міністерства внутрішніх справ країни.

Згідно з даними слідства, жінка із 10 неповнолітніми дітьми приїхала з Росії в Грузію 8 квітня 2019 року і планувала в'їхати на окуповану територію Абхазії.

25 квітня співробітники департаменту центральної кримінальної поліції і Генеральної прокуратури затримали її в одній із лікарень Кутаїсі під час спільної операції, зазначає прес-служба міністерства.

Повідомляють, що згідно з документами, які є в розпорядженні МВС Грузії, всі неповнолітні є дітьми цієї жінки. Проте четверо з них народилися у 2017 році, що викликало "обґрунтовані підозри" в торгівлі людьми.

Слідчі опитали свідків, які повідомили, що мати агресивно поводилася з дітьми й утримувала їх у неналежних умовах. Також свідчення очевидців вказують на те, що українка не може бути матір'ю дітям. У зв'язку із цим було призначено експертизу для визначення біологічного зв'язку між неповнолітніми і підозрюваною.

Усіх дітей у жінки забрали, ідеться в повідомленні грузинського відомства.

"Із метою гарантування безпеки і захисту здоров'я дітей двоє малолітніх залишаються під наглядом у лікарні, а восьмеро дітей розміщено у відповідних установах агентства соціального обслуговування (будинки малюка та дитячі будинки сімейного типу)", – заявили у МВС.

Щодо громадянки України у Грузії відкрили кримінальну справу.