У Канаді затримали фінансового директора Huawei за підозрою в торгівлі з Іраном в обхід санкцій

Мен Ванчжоу – дочка засновника Huawei Technologies
Фото: ЕРА

Американські правоохоронці вважають, що компанія Huawei доставляє вироблені у США товари в Іран та інші країни, на які накладено санкції. Фінансового директора Huawei Technologies Мен Ванчжоу затримали за запитом США.

У канадському Ванкувері затримали фінансового директора китайської Huawei Technologies Мен Ванчжоу. Затримання здійснили за запитом США, де її підозрюють у порушенні санкцій проти Ірану. Про це повідомляє The Globe and Mail.

Жінку затримали 1 грудня. На 7 грудня заплановано засідання суду, де будуть обговорювати питання звільнення її під заставу на час розгляду. США домагаються екстрадиції Мен Ванчжоу.

Видання уточнює, що затримана є заступником голови правління Huawei Technologies і дочкою її засновника Женя Чженфея.

Міністерство юстиції США розслідує справу про ймовірні порушення китайською компанією санкцій щодо Ірану. Американські правоохоронці вважають, що Huawei доставляє вироблені у США товари в Іран та інші країни, на які накладено санкції.

Huawei Technologies Co. Ltd. – одна з найбільших світових компаній у сфері телекомунікацій. Її засновано 1987 року. Виробляє обладнання для бездротових мереж, мережеві пристрої, апаратне забезпечення, термінали, смартфони і планшети. 2017 року виторг компанії сягнув $92,5 млрд, а чистий прибуток становив $7,3 млрд.

2 травня ЗМІ повідомили, що адміністрація президента США Дональда Трампа розглядає можливу заборону на продаж у країні китайських мобільних телефонів. Пентагон підозрює, що китайські спецслужби мають доступ до інформації, яку зберігають на китайських смартфонах.

Крім того, влада США намагається домогтися від іноземних союзників відмови від використання устаткування китайської компанії Huawei.