Вашингтон просить союзників відмовитися від продукції Huawei

Вашингтон занепокоєний використанням пристроїв Huawei у країнах, у яких розташовані військові бази США
Фото: ЕРА

Чиновники США розповіли союзникам про загрози у сфері кібербезпеки під час використання продукції китайської компанії Huawei, пише The Wall Street Journal.

Влада США намагається домогтися від іноземних союзників відмови від використання устаткування китайської компанії Huawei, повідомляє The Wall Street Journal, посилаючись на джерела.

Співрозмовники видання повідомили, що американські чиновники провели переговори із представниками урядів та іноземних телекомунікаційних компаній Німеччини, Італії та Японії.

Чиновники США розповіли про загрози у сфері кібербезпеки під час використання продукції Huawei, а також про плани збільшити фінансування телекомунікацій у цих країнах, щоб витіснити з ринку китайську компанію.

Вашингтон особливо занепокоєний використанням пристроїв Huawei у країнах, у яких розташовані військові бази США, повідомили джерела газети. У Пентагону є власні супутники і телекомунікаційні мережі для надсилання секретних даних, однак більша частина трафіку з військових баз проходить через комерційні мережі, пояснює видання.

Huawei Technologies Co. Ltd. – одна з найбільших світових компаній у сфері телекомунікацій. Заснована 1987 року. Виробляє обладнання для бездротових мереж, мережеві пристрої, апаратне забезпечення, термінали, смартфони і планшети. У 2017 році виторг компанії сягнув $92,5 млрд, а чистий прибуток становив $7,3 млрд.

2 травня ЗМІ повідомили, що адміністрація президента США Дональда Трампа розглядає можливу заборону на продаж у країні китайських мобільних телефонів. Пентагон підозрює, що китайські спецслужби мають доступ до інформації з китайських смартфонів.

У Huawei заявили, що ніколи не передавали розвідці даних своїх користувачів.