У Китаї почали працювати над створенням вакцини від нового коронавірусу

Станом на 26 січня від вірусу загинуло 56 осіб
Фото: EPA

Китайський центр із контролю і профілактики захворювань виділив коронавірус і зараз ідентифікує штам насіння, розповів Сюй Веньбо, глава Національного інституту Китаю з контролю і профілактики вірусних захворювань.

У Китаї працюють над створенням вакцини від нового коронавірусу, що спричиняє пневмонію. Про це 26 січня розповів Сюй Веньбо, глава Національного інституту Китаю з контролю і профілактики вірусних захворювань, пише агентство Xinhua.

Китайський центр із контролю і профілактики захворювань виділив вірус і зараз ідентифікує штам насіння. Також дослідники проводять скринінг ліків від пневмонії, яку спричиняє вірус.

Уперше новий тип вірусу, що спричиняє атипову пневмонію, підтвердили 31 грудня 2019 року в Ухані (Китай), населення якого становить понад 11 млн осіб. Початкові симптоми захворювання – підвищена температура і кашель. Багато інфікованих повідомляли, що відвідували рибний ринок Хуанань або працювали там. 21 січня Національна комісія охорони здоров'я Китаю підтвердила передавання коронавірусу 2019-nCoV від людини до людини Станом на ранок 26 січня кількість загиблих від вірусу в Китаї становить 56 осіб, усього зареєстровано 1975 підтверджених випадків пневмонії, спричиненої коронавірусом. 324 людини у критичному стані, водночас 49 осіб одужали.

23 січня у Всесвітній організації охорони здоров'я повідомили, що поки не будуть оголошувати надзвичайну ситуацію у сфері громадської охорони здоров'я, що має міжнародне значення. 24 січня ВООЗ оновила рекомендації щодо коронавірусу.

24 січня стало відомо, що у Шанхаї вдалося вилікувати від пневмонії першу пацієнтку, інфіковану новим коронавірусом.

В Україні 24 січня виявили трьох хворих із підозрою на зараження новим коронавірусом, який поширюється з Китаю, однак у двох випадках це не підтвердилося, а ще один продовжують досліджувати, розповіла міністерка охорони здоров'я Зоряна Скалецька.

У Міжнародному аеропорту "Бориспіль" будуть вимірювати температуру тіла пасажирам, які прибули з Китаю.