У Кремлі заявили, що Путін і Трамп мають намір зустрітися 11 листопада у Парижі

Останній раз Путін і Трамп зустрічалися 16 липня у Гельсінкі
Фото: ЕРА

"Нормальна двостороння зустріч" президентів США і РФ Дональда Трампа і Володимира Путіна може відбутися у Парижі після заходів, присвячених завершенню Першої світової війни, зазначив помічник Путіна Юрій Ушаков.

Президент РФ Володимир Путін і президент США Дональд Трамп проведуть зустріч у Парижі 11 листопада. Про це 23 жовтня повідомив журналістам помічник російського президента Юрій Ушаков, інформує ТАСС.

Попередньої домовленості про зустріч було досягнуто під час консультацій із представниками російської влади радника Трампа з національної безпеки Джона Болтона, який побував у Москві.

Президенти США і РФ планують провести "нормальну двосторонню зустріч" після заходів у Парижі, приурочених до 100-річчя завершення Першої світової війни, зазначив Ушаков.

Він уточнив, що на переговорах будуть присутні основні представники російської та американської делегацій, які вирушать у Париж.

Сьогодні на зустрічі з Болтоном у Москві Путін сказав, що продовжити прямий діалог із президентом США "було б корисно", інформує сайт Кремля.

"Звісно, якщо американська сторона зацікавлена в таких контактах", – уточнив президент РФ.

Болтон відповів, що Трампу "буде дуже приємно" зустрітися з Путіним у Парижі.

"Оскільки, незважаючи на відмінності, які існують між нами відповідно до національних інтересів кожної країни, дуже корисно нам зустрічатися і виявляти ті точки дотику, які можуть бути для нас корисними", – сказав Болтон.

Востаннє Путін і Трамп зустрічалися 16 липня у столиці Фінляндії Гельсінкі. Їхні переговори тривали дві години 10 хвилин. Після цього відбулася зустріч у розширеному складі.

19 липня прес-секретар Білого дому Сара Сандерс заявила, що президент США попросив Болтона запросити Путіна у Вашингтон цієї осені.