У міноборони РФ заявили, що контролюють дії корабля США в Чорному морі

Дії USS Fort McHenry контролює сторожовий корабель Чорноморського флоту Росії "Питливий" (на фото)
Фото: losbarcosdeeugenio.com

Сьогодні вранці десантний корабель військово-морських сил США USS Fort McHenry зайшов у румунський порт Констанца, повідомили в міністерстві оборони РФ.

Сторожовий корабель Чорноморського флоту Росії "Питливий" контролює дії десантного корабля військово-морських сил США USS Fort McHenry, який увійшов у Чорне море для підтримки безпеки в регіоні. Про це сьогодні повідомили в міністерстві оборони РФ, пише "Интерфакс".

У відомстві зазначили, що корабель військово-морських сил США потрапив в акваторію Чорного моря о 21.00 за московським часом (20.00 за київським часом) 6 січня.

Сьогодні вранці він зайшов у румунський порт Констанца.

Про те, що USS Fort McHenry попрямував у Чорне море, 6 січня повідомив 6-й флот США.

"Перехід корабля USS Fort McHenry в Чорне море підтверджує нашу колективну прихильність безпеці в Чорному морі і далі зміцнює наші надійні відносини із союзниками і партнерами НАТО в регіоні", – заявила командувач 6-го флоту, що діє у складі ВМС США в Європі та Африці, віце-адмірал Ліза Франкетті.

У ВМС США зазначили, що їхні кораблі регулярно діють у Чорному морі відповідно до міжнародного права. У 2018 році операції в Чорному морі проводили ракетні есмінці USS Ross, USS Carney і USS Porter, флагманський корабель USS Mount Whitney, десантний корабель USS Oak Hill та експедиційний транспортний корабель USNS Carson City.