У мінтрансі РФ заявили, що не бачать підстав для припинення польотів Sukhoi Superjet 100 після катастрофи в Шереметьєві

Літак загорівся 5 травня
Фото: EPA

У Росавіації заявляли, що поки комісія з'ясовує причини катастрофи Sukhoi Superjet 100 в аеропорту Шереметьєво і "робити будь-які висновки передчасно".

Мінтранс РФ не бачить підстав для припинення польотів літаків Sukhoi Superjet 100 після авіакатастрофи в Шереметьєві. Про це 6 травня сказав міністр транспорту Росії Євген Дітріх, пише агентство "Интерфакс".

У Росавіації заявляли, що поки комісія з'ясовує причини катастрофи і "робити будь-які висновки передчасно". У відомстві зазначили, що не бачать причин для припинення експлуатації Superjet 100.

Агентство пише, що станом на березень 2019 року в експлуатації було 138 літаків Sukhoi Superjet 100: 105 у російських авіакомпаніях і 33 в іноземних.

Пасажирський літак, що прямував рейсом SU1492 Москва – Мурманськ, здійснив жорстке приземлення в Шереметьєві ввечері 5 травня. Літак повертався в аеропорт вильоту через НП, імовірно, пов'язану з ударом блискавки. Прес-служба "Аерофлоту" поінформувала, що двигуни лайнера загорілися після приземлення.

Із 78 осіб на борту загинула 41, заявили у Слідчому комітеті Росії. На борту була одна громадянка України.

СК РФ розглядає кілька версій катастрофи. Серед них – недостатня кваліфікація пілотів і диспетчерів, несприятливі метеоумови, несправність літака.