У Москві на мітингу "За вільну Росію" закликали звільнити політв'язнів

Учасники мітингу "За вільну Росію без репресій і свавілля" виступили за звільнення Сенцова
Фото: Телеканал Дождь / Twitter

Учасники мітингу на проспекті Сахарова в Москві виступили за звільнення політв'язнів, припинення переслідування політичних опонентів влади і практики порушення кримінальних справ за репости.

Учасники погодженого владою мітингу "За вільну Росію без репресій і свавілля", який проходить на проспекті Сахарова в Москві, закликали звільнити українського режисера Олега Сенцова та інших політв'язнів, які перебувають у російських в'язницях, повідомляє "Радио Свобода".

Протестувальники також вимагали припинити переслідування політичних опонентів влади і практику порушення кримінальних справ за репости в інтернеті.

Мітинг організували опозиційні партії, правозахисники і громадські активісти. На акцію прийшли політик Дмитро Гудков, лідер "Левого фронта" Сергій Удальцов, письменниця Людмила Уліцька, правозахисник Світлана Ганнушкіна. Прибічники опозиційного політика Олексія Навального в організації акції участі не брали.

За даними "ОВД.Инфо", на мітингу затримали двох осіб, зокрема активістку Дар'ю Полюдову, яку у грудні 2015 року було засуджено до двох років колонії-поселення за публікації в соцмережі "ВКонтакте". Організатори акції повідомили про затримання трьох осіб, пише "Интерфакс".

У московській поліції повідомили "Интерфаксу", що на акцію прийшло приблизно 1,7 тис. осіб. Організатори називають цифри від 2 тис. до 5 тис.