У МЗС підтвердили, що в Італії громадянка України захворіла на коронавірус

Стан госпіталізованої українки не є критичним, повідомив Погорельцев

Фото: pixabay.com

В Італії 26-річна українка перебуває в інфекційній лікарні, наявність у неї коронавірусу має повторно підтвердити Римський інститут Спаланцані, повідомив директор департаменту консульської служби Міністерства закордонних справ України Сергій Погорельцев.

В Італії у громадянки України виявлено коронавірус SARS-CoV-2. Про це 27 лютого УНН повідомив директор департаменту консульської служби Міністерства закордонних справ України Сергій Погорельцев.

"У Неаполі два випадки підтверджено на інфекцію. Одна із двох хворих – українка, 26 років, працює на півночі у Кремоні, приїхала на південь. Відвідувала батьків у Чіленто у провінції Салерно, позитивний результат на коронавірус має бути остаточно підтверджений клінікою Спаланцані в Римі", – повідомив Погорельцев.

За його словами, зараз українка перебуває в інфекційному відділенні лікарні "Котуньо" в Неаполі, її "стан не критичний".

"Родичі, яких вона відвідувала, на карантині. Генеральне консульство України в Неаполі в контакті з місцевим штабом", – додав Погорельцев.

Про хворобу громадянки України в Італії 26 лютого повідомляла журналістка Stranieri in Italia Маріанна Сороневич.

Наприкінці грудня 2019 року в китайському місті Ухань (провінція Хубей) із населенням 11 млн людей уперше підтвердили новий тип коронавірусу SARS-CoV-2, що спричиняє атипову пневмонію (спочатку вірус мав назву 2019-nCoV). 30 січня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила спалах коронавірусу медичною надзвичайною ситуацією, що має міжнародне значення.

Станом на кінець доби 26 лютого в Китаї зареєстровано 78 497 випадків зараження коронавірусом, 2744 людини померли, 32 495 пацієнтів вилікували. За межами материкового Китаю зареєстровано 2918 випадків захворювання коронавірусною інфекцією у 37 країнах, 43 людини померли. Зокрема, в Італії захворіло 322 людини, 11 із них померли, повідомили у ВООЗ.

На території України хворих на коронавірус немає. У Чернівцях із пневмонією та підозрою на зараження коронавірусом медики обстежують двох пацієнтівЙого діагностували у двох українців на борту круїзного судна Diamond Princess, яке стоїть на карантині біля берегів Японії.